dinsdag 30 april 2013

Kroningsdag

Vandaag was ik vroeg op de molen om alles op tijd klaar te krijgen. Een druk programma voor vandaag.
het is 09:00 uur wanneer ik Hans al boven in de kap aantref, hij is daar de voorbereidingen aan het doen. Voor we verder gaan gaat eerst de drie-kleur met wimpel opnieuw in top, net als afgelopen zaterdag.  Daarna zijn de zeilen voorlegt en daar horen natuurlijk ook de vlaggen bij. De extra vlaggen aan de stelling maken het feest compleet. En weer draaien. Nu met de feestelijke pavoisering voor het koninklijke paar. 
Om niets te missen is de TV geïnstalleerd en zien we kroning live op de molen. Wat willen we nog meer. Na de balkonscène als een speer terug naar Apeldoorn om daar de muzikale plichtplegingen te volbrengen. Ook daar gaat het op tijd en weten we het Wilhelmus strak te spelen. Wat muzikale omlijstingen en kunnen ook daar de Koningdagspelen van start. Het weer zit fantastisch mee. En toen weer terug naar de molen. De molen was in de vreugd achtergelaten en zagen we al van verre staan. Na wat kruiwerk staat hij weer strak op het noorden en draaien we weer. 
Samen met mijn vrouw zie ik de beelden van de kerk voorbij komen en  daar hoort het afleggen van de eed ook bij. Wat hapjes en een alcoholvrij drankje verhoogd de feestvreugde. Toen volgde een officieel momentje, maar daarover de volgende keer. Het was een prachtige Nederlandse dag, met voor Prins Willem-Alexander een nieuwe baan ... Koning der Nederlanden, Hoera, Hoera, Hoera!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten