maandag 29 april 2013

De voorbereidingen ...

Bij aankomst bij de molen zijn de stellingdeuren open gegaan en werd de grote drie-kleur met wimpel in de mast gehesen. Prins Willem-Alexander is vandaag jarig. Zijn laatste verjaardag ... als Prins van Oranje.
Een rustige wind uit het NNO sten, daar begonnen we mee. Hans is er vandaag niet dus moet ik de zeilen zelf voorleggen. Een stukje kruien om toch het maximale mee te pakken en daar draaide hij weer. We draaien vandaag voor de Prins (van Oranje).
Vandaag geen lessen en dus werden er andere klusjes aangepakt. Zo werd er weer een deel van het varkensvet verwerkt en ging de bezem door de molen. Het staat er weer keurig bij.

Toen de voorbereidingen voor a.s. dinsdag, de laatste Koninginnedag. Ik heb de vlaggen opgezocht, de kleine masten met elk een vlag klaargezet, de grote vlag met wimpel komt daar straks bij te liggen.
Dinsdag 30 april zal de molen in Welsum draaien, met de vlaggen in de top. Het zal een mooie dag worden. Het weer zal meewerken en de molen zal draaien. Toch moet de molenaar nog wel zijn verplichtingen nakomen. Omstreeks 10:30 uur wordt de molen in de vreugd gezet en verlaat de molenaar de stelling. Terug naar Apeldoorn. Om 11:45 uur moet de molenaar namelijk beginnen met de aubade, wat vrolijke deuntjes voor de bevolking en zal er dus gezongen gaan worden en aansluitend zal om 12:00 uur het Wilhelmus gaan klinken. De molenaar blaast op zijn trombone de eerste partij. Na een mini-concert terug naar huis en weer naar de molen.
De molenaars-vrouw gaat ook meekomen en we zullen in de molen de TV-beelden kunnen volgen. Ik heb Digitenne geïnstalleerd en we kunnen deze mooie Kroningsdag dag volgen. Alles staat klaar, laat Koninginnedag maar voorbij gaan ... Op naar 27 april 2014, Koningsdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten