zaterdag 30 november 2013

Het is weer tijd voor de Ster

Na een lange tijd van storm en windstilte konden we vandaag weer draaien. Het was een flink stukje van ZZW naar NNW kruien, en dit maal werd de kruivloer gesmeerd met paardenvet. Met deze temperaturen veel beter te gebruiken dan varkensreuzel.
Met 4 volle zeilen, een windkracht 2 tot max 3 ging de vang er af. Het weer was goed, wat bewolkt maar droog.
Daarna naar het zoldertje om het bouwpakket Ster er vanaf te halen. Begin van het jaar was alles netjes opgeborgen en dus kon het nu snel gepakt worden. Het houten frame bestaat uit twee delen, en hier op staat duidelijk aangegeven hoe de Ster in elkaar gezet moet worden. Om het ook alvast maar een beetje historie te geven heb ik de data en namen van de aanwezigen op het frame geschreven. Altijd weer leuk voor het nageslacht. Dit jaar voor de derde maal de Ster in de molen.
Het begint langzaam een traditie te worden, wat we graag willen.
En toen brak de zon door. Tijd om met dit mooie licht wat foto´s van de omgeving te maken. Een naderend wolkenfront is goed zichtbaar. Daarna werd het frisser en het begon zelfs kort even te motregenen. Even een foto van de draaiende overburen, de Bökkers Mölle in Olst
Ja, toen de Ster verder afmaken. De ledslang in de houders geklikt en getest. Helaas, alle twee de slangen waren kapot en moesten dus vervangen worden. De molen stilgezet en een wereldreis moeten maken om de juiste ledslang met de juiste lengte te kunnen kopen. Maar het is gelukt.
´s Avond om 17:30 uur, het was inmiddels donker, stond de Ster weer in het bovenste wiek en was het klusje voor vandaag toch weer geslaagd.Geen opmerkingen:

Een reactie posten