zaterdag 1 december 2012

De Ster in het wiek

Het is nu voor de tweede keer dat de ster in het wiek is geplaatst. Vandaag hebben we niet veel tijd om de ster in de molen te zetten. We hebben van Jozef en Lies hun 45 jaar huwelijksfeest.

Jozef de tuinman / groenverzorger en Lies helpt mee in de huishouding.
Vanmiddag hebben we in Klarenbeek een receptie met buffet.

Er staat toch een lekker windje, maar we hebben geen tijd om het wiekenkruis los te gooien. We hebben het bouwpakket van de ster in elkaar gezet. Vorig jaar heb ik hem volledig demontabel gemaakt om de ster door het jaar heen, goed te kunnen opslaan in de molen.

Nu komen alle onderdelen weer samen en vormt zich de ster met letverlichting. Nadat we even de ster zonder verlichting voor proef hebben opgehangen, werd het tijd voor een nieuwe traditie.


Ik had een Kerstliederen CD meegebracht. Deze in de CD-speler en daar klonken de herdertjes en viel de witte sneeuw (vooruit ziende blik van de molenaar?). Het was een mooi moment om een speculaas molenkoek te eten en volgend jaar zullen we ook de warme chocolademelk erbij op gaan slobberen. Zo bouw je een traditie die niet meer weg te denken is.

De ster hangt vanaf de eerste advent en zal tot in het nieuwe jaar elke avond vanaf 5 uur ’s middags tot ’s nachts 1 uur blijven branden.

Tot in het nieuwe jaar zal de ster blijven branden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten