zaterdag 10 november 2012

De IJssel is weer zichtbaar

Zoals het in de afgelopen weken heeft gewaaid, zijn er alweer veel bladeren van de bomen. Langzaam komt het weide uitzicht vanaf de stelling weer te voorschijn. Als je hier boven staat kan je heel ver kijken - maar dan moeten de bladeren er wel af zijn. Daarom, de IJssel is weer zichtbaar.
In de afgelopen weken zijn er niet echt bijzonderheden gebeurd. Het is rustig op de molen. Achterstallig onderhoud en wat reparaties moeten nog wel gedaan worden, maar ik verwacht dat dat in het voorjaar kan worden opgepakt.

De molen heeft regelmatig gedraaid, maar in de laatste weken van het jaar kan het wat minder zijn. Ik heb wat andere verplichtingen die het draaien van de molen in de weg kan staan. Misschien kan ik doordeweeks af en toe terug komen. Ja, het blijft vrijwilligerswerk. Daarnaast mis ik collega molenaar die samen met mij de molen kan draaien, of wanneer ik er niet ben, de molen onder zijn hoede kan nemen.

Er moet nog heel wat gebeuren in de toekomst om de molen voor het publiek te openen. Één van de belangrijkste dingen zijn natuurlijk de financiële middelen om een buitentrap te kunnen plaatsen. Ook de binnenzijde van de molen moet wat aangepast worden.

Daarnaast moet er ook wat gedaan worden aan de hoge bomen om de molen. We zullen de koppen bij elkaar moeten steken om te zien wat er gedaan kan worden aan de windvang. Dat is dus de molenbiotoop. Hoe staat het met de omgeving tov de molen? Kan de molen met voldoende windvang draaien, nu en in de toekomst?

Zo zijn er nog wel wat punten die aangepakt moeten worden, maar alles heeft de tijd nodig en gaat nooit sneller dan dat het gaat. We gaan alweer naar het einde van het jaar, en ook daar zijn de voorbereidingen al voor gedaan. Wat dat is? Kijk nog even terug naar vorig jaar, misschien komt het dan boven??


Geen opmerkingen:

Een reactie posten