zaterdag 1 november 2014

Uitzonderlijk mooi weer

Het heeft veel te lange geduurd, maar vandaag mocht de molen weer draaien. Op 1 november en met een prachtig zonnetje op de stelling. Het mooie weer en de hoge temperatuur voor de tijd van het jaar heeft ook zijn nadeel - er is weinig wind. Maar ja, je kan niet alles hebben. De deuren op de stelling losgegooid en de boel maar eens flink laten "doorwaaien". Voor wat mogelijk was. Wanneer er zo lang, alweer 3,5 maanden, niet is gedraaid moet je scherp zijn op alle veranderingen en mogelijke problemen of probleempjes. Eerst maar eens de tijd genomen om alle belangrijke punten na te lopen. Eigenlijk geen bijzonderheden gevonden, behalve dat een afdekplank op de roosterhouten ver van z'n plek lag en was los gekomen. Dat is raar. Deze plank lag in het voorjaar ook los en toen vond ik een broedende duif in de kap.
De neuten maar eens lekker in het vet gezet en nog wat extra water gesproeid om het kruien te vergemakkelijken. Terug naar de stelling valt daar op dat er nog wat achterstallig schilderwerk is. Helaas is ook dit jaar er geen aandacht aan besteed.
In dit lekkere weertje rustig de molen op de wind gezet en opgezeild. Wat kan je anders dan de 4 volle zeilen voor leggen. Eens kijken wat er gebeurd met zo'n weinig wind - Ja, de molen begon te draaien en zelfs in een redelijk tempo. Goed om de molen zo weer te zien - hij heeft te lang stil gestaan.

Ja, wat doe je dan - een stoel pakken en genieten in het zonnetje van een draaiende molen en een mooi uitzicht.

Stil zitten is ook lastig dus is het tijd voor wat "historische' foto's. Ik maak graag een rondje met de camera om het één en ander vast te leggen voor het nageslacht. De geschiedenis begint vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten